Συγκεκριμένα αποφάσισε:
– Την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην Alpha Bank, καθώς προέβη σε δημόσια προσφορά ομολογιών εκδόσεως της ASPIS FINANCE PLC, θυγατρικής της ASPIS BANK, χωρίς να δημοσιεύσει ενημερωτικό δελτίο.
– Την επιβολή προστίμου 60.000 ευρώ στην εταιρεία ATLANTIC MARKETING RESEARCH ΙΚΕ,καθώς παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς άδεια.
– Την επιβολή προστίμων ύψους 25.000 ευρώ στην εταιρεία EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. για παραβάσεις σχετικά με θέματα πολιτικής αμοιβών και της λειτουργίας κανονιστικής συμμόρφωσης.
– Την επιβολή προστίμων σε δύο αλλοδαπά νομικά πρόσωπα λόγω διενέργειας ανοιχτών πωλήσεων επί μετοχών της Eurobank. Συγκεκριμένα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ύψους:
– 12.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία GORDEL CAPITAL LTD
– 10.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία OZ ELS MASTER FUND LTD
-Την επιβολή προστίμου 7.000 ευρώ στην Eurobank για παράβαση διατάξεων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.
– Την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην εταιρεία ΒΙΟΧΑΛΚΟ, επειδή δεν συμπεριέλαβε στον κατάλογο που όφειλε να καταρτίζει ως εκδότης, νομικά πρόσωπα που ήταν συνδεόμενα με τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Ν Στασινόπουλο
– Την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον κ. Παντελή Τζωρτζάκη, μέλους Δ.Σ. της εταιρείας Quest Συμμετοχών, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 3 του ν. 3016/2002.
Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:
– Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΞΙΩΝ Α.Ε.Ε.Δ. με έδρα στα Ιωάννινα, κατ’ εφαρμογή της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ν. 4514/2018.
– Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Α.Ε.Ε.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ με έδρα την Καστοριά, κατ’ εφαρμογή του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4514/2018.
-Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ARDU PRIME Α.Ε.Π.Ε.Υ. ως προς την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου του Παραρτήματος Α Τμήμα Ιστοιχείο 4 του ν. 4514/2018, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 περ. (α) του άρθρου 8 του ίδιου νόμου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















