εγκαινιάζοντας την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας.
«Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ότι οι τράπεζες μας περνούν τα stress tests γεγονός που θα μας λύσει ένα μεγάλο άγχος» ανέφερε ο υφυπουργός, τόνισε ότι από δω και στο εξής «οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί μέχρι γιατί τώρα δεν μπορούσαν», και μίλησε για καλύτερες δυνατότητες που «θα προσφέρουμε στα φορολογικά των επιχειρήσεων από τον προϋπολογισμό του 2019».
«Μετά από οκτώ χρόνια βρισκόμαστε στην έξοδο από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ο τόπος, οι θυσίες που υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός είναι πάρα πολύ μεγάλες, το κόστος πολύ βαρύ», τόνισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ζήτησε από όλους «να διδαχθούμε από την μεγάλη περιπέτεια που έζησε ο τόπος και να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση και ξανακυλήσουμε στα ίδια προβλήματα».
Κάνοντας σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, επισήμανε ότι στην κρίση δεν βρεθήκαμε τυχαία, υπήρξαν προβλήματα που μας οδήγησαν εδώ και ότι «η Ελλάδα το 2009 έφτασε στα όρια της ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης». Εξήγησε ότι η χώρα δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο, στην παγκόσμια αγορά και τέλος δεν μπόρεσε να χρηματοδοτήσει από μόνη της ούτε τις ανάγκες της. «Αυτό μας οδήγησε στην ανάγκη των δανειστών» και «οι δανειστές μάς επέβαλλαν τα προγράμματα που μας επέβαλλαν», σημείωσε ο κ Πιτσιόρλας.
Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και στις ανταγωνιστικές αγορές που καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες γουνοποιοί σημείωσε ότι η βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος και η πιστοποίησή της θα συμβάλλουν σημαντικά στην θέση της γούνας στην παγκόσμια αγορά.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









