Τα 750.000 νέα κέρματα θα έχουν ως θέμα- παράσταση το «Κωστής Παλαμάς- 75 χρόνια μνήμης» και τα υπόλοιπα 750.000 κέρματα θα έχουν ως θέμα- παράσταση τα «70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα».
Τα χαρακτηριστικά των νέων κερμάτων είναι όμοια με αυτά των ήδη κυκλοφορούντων των δυο ευρώ (έχουν καθοριστεί με Ευρωπαϊκό κανονισμό) και η ποσότητα των κερμάτων που θα κοπεί είναι εντός της προβλεπομένης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την Ελλάδα (ανωτάτη επιτρεπομένη ποσότητα 102,5 εκ. ευρώ).
Η μόνη διαφορά είναι ότι στην μια πλευρά των 750.000 νομισμάτων, στον πυρήνα του (κέντρο), θα απεικονίζεται ο Κωστής Παλαμάς και στην άλλη περίπτωση στα υπόλοιπα 750.000 νομίσματα θα απεικονίζεται στο κέντρο ένα «λαλούν σύμβολον» της Ρόδου, εμπνευσμένο από αρχαίο νόμισμα της πόλης και θα περιβάλλεται από σχηματοποιημένο κυματισμό, ενώ θα αναγράφονται και οι χρονολογίες «1948-2018».
Τα δύο νέα αναμνηστικά νομίσματα θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών κατά 975.000 ευρώ.
Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Μαρία Μπαμπίλη αφού επεξεργαστικέ νομοπαρασκευαστικά το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη, εξέδωσε την υπ΄ ριθμ. 77/2018 γνωμοδότησή του, με την οποία έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών









