για την διορία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS) που τυπικά έληξε εχθές.
‘Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες, φορείς της αγοράς και φοροτεχνικοί ζητούσαν να δοθεί σχετική παράταση, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώ είχαν υποχρέωση, δεν μπόρεσαν να δηλώσουν στο σύστημα TAXISnet τον «επαγγελματικό» τραπεζικό λογαριασμό τους.
Ο λογαριασμός αυτός είναι στον οποίο κάθε επιχειρηματίας οφείλει να συγκεντρώνει αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις από τις λιανικές συναλλαγές που πραγματοποιεί. Με τον τρόπο αυτό η εφορία μετράει και τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα δια των οποίων οι μισθωτοι και συνταξιούχοι «κτίζουν» το αφορολόγητο όριο εισοδήματος.
Ταυτόχρονα όμως θα αποτελούν και το «ηλεκτρονικό μάτι» της εφορίας για τα κέρδη ή τις ζημίες των επιχειρήσεων, με προοπτική –σε επόμενη φάση- την ηλεκτρονική συμπλήρωση και διασταύρωση των τιμολογίων, των πληρωμών και των βιβλίων της εφορίας.
Μετά τη λήψη της παράτασης πάντως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) θα ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που δεν προχώρησαν στην εφαρμογή του μέτρου. Πρόστιμα θα πληρώσουν τότε όχι μόνον όσοι δεν δήλωσαν τον επαγγελματικό λογαριασμό, αλλά και όσοι το πράξουν εκπρόθεσμα. Στην τελευταία περίπτωση πάντως το χρηματικό πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ που θα πληρώσουν όσοι πιαστούν μετά από ελέγχους και διασταυρώσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ασύλληπτο! Έκοψε το πόδι του για να μπει στην Ιατρική – Όταν η εμμονή γίνεται επικίνδυνη, vid
- “Αδέλφια ζείτε”: Σπαρακτικές στιγμές στην Τούμπα – Φίλαθλοι, Λουτσέσκου και Βεϊρίνια στο σημείο, vid
- Συλλυπητήρια Γ. Βρούτση για το πολύνεκρο δυστύχημα με φίλους του ΠΑΟΚ: “Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί”
- Παλαίμαχοι ΠΑΟΚ: «Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε όσους δοκιμάζονται από αυτή τη βαριά απώλεια»
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Πρώτος μας στόχος και για το 2026 είναι η μείωση της μεσαίας εγκληματικότητας
- Έτος Μότσαρτ: Το 2026 είναι αφιερωμένο στη μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα όλων των εποχών
- Ζάκυνθος: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του νησιού
- Θα «γεννηθεί» κάτι καινούριο; Η παγκόσμια αντιπαράθεση για τον ΟΗΕ έχει ξεκινήσει
- Ο Σωκράτης Φάμελλος για τον θάνατο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- ΠΑΟΚ: Σταθερή η κατάσταση των τραυματιών από το τροχαίο της Ρουμανίας









