Πάει και η «Χαλυβουργική» – Κλείνουν όλα – Η ΔΕΗ κατέβασε τον διακόπτη

Έκλεισε ο διακόπτης ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου!

Η ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική, οδηγήθηκε σε λουκέτο. λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 31,4 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο επιτηρητής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, βρέθηκε στην Ελευσίνα στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής όπου και προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ, των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης:

Τα δεδομένα αυτά αφορούν το αίτημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που έχει φτάσει ήδη στον Διαχειριστή, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση από τη Δευτέρα δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε νέα χρέωση από τη Χαλυβουργική, με αποτέλεσμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει στην διακοπή παροχής ρεύματος στο εργοστάσιο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το «ναυάγιο» της τελευταίας ευκαιρίας για την εξεύρεση λύσης, ώστε η Χαλυβουργική να συνεχίσει να προμηθεύεται ρεύμα από την ΔΕΗ.

Η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο, καθώς ακόμα και ιστορικές βιομηχανίες αναγκάζονται να κλείσουν. Πολλοί φοβούνται εμπρός στο ενδεχόμενο «βενεζουελοποίησης».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί