Οριακή άνοδο σημειώνουν σήμερα, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 4,32% από 4,30% χθες.

Η αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία το 2018 από την Κομισιόν στο 2% από 2,3% επηρέασε αρνητικά την αγορά, χωρίς, όμως, να προκληθούν σοβαρές πιέσεις στις τιμές των ομολόγων.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 13 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,31% από 4,30% που εκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,44% να διαμορφωθεί στο 3,87% από 3,86% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1438 δολ. από το επίπεδο των 1,1476 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βραδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη Fed (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ), καθώς σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής. Ήδη, η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να αυξήσει σήμερα τα επιτόκια, μεταθέτοντας την κίνηση αυτή για τον επόμενο μήνα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,148%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,196%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,258%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1424 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...