Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Coca-Cola στην ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Coca-Cola στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία, που κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ διέθετε προς πώληση συλλεκτικά αντικείμενα Coca-Cola από το Coca-Cola Pop-Up Store.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “η παρουσία της Coca-Cola στη φετινή ΔΕΘ είχε ως κεντρικό άξονα το φιλόδοξο πρόγραμμα Zero Waste Cities, το οποίο και παρουσιάστηκε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο πλάνο δράσεων, που θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους πολίτες στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, την αντιμετώπιση των απορριμμάτων ως πόρους που μπορεί να έχουν μια δεύτερη ή τρίτη ζωή, και να ανοίξει το δρόμο για μια ζωή σε πιο «έξυπνες» πόλεις. Οι δράσεις του Zero Waste Cities κινούνται σε τρεις άξονες: την Παρέμβαση, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή Συμπεριφοράς”.

Το πρόγραμμα που στόχος είναι να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ξεκινάει για πρώτη φορά από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο η πόλη να μπει σε προοπτική “Zero Waste”, δηλαδή να γίνει μια “πόλη μηδενικών απορριμμάτων”.

Μια από τις βασικές δράσεις του προγράμματος για φέτος αποτελεί και το «Print Your City», που μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε χρηστικά αντικείμενα με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν στην πράξη πώς μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους «έπιπλο» από ανακυκλωμένο πλαστικό, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που θα βρίσκεται σύντομα online.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη δράση μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιπτέρου της Coca-Cola, βλέποντας στην πράξη τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης και μαθαίνοντας περισσότερα γύρω από την αξία της ανακύκλωσης του πλαστικού, δημιουργώντας περισσότερα από 1.600 σχέδια μέσω του demo application. Στο πλαίσιο της δράσης Print Your City, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης τα πρώτα 3D εκτυπωμένα έπιπλα, δίνοντας μια πρώτη ιδέα στους πολίτες για το πώς μπορούν να μεταμορφώσουν την πόλη τους, μια παρέμβαση που έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη φετινή έκθεση, η Coca-Cola απέσπασε από τη Helexpo και ένα ειδικό βραβείο, για την παρουσίαση του προγράμματος για το Περιβάλλον “Zero Waste Cities” που συνδυάζει την Καινοτομία και τη Δημιουργικότητα, καθώς και για τη συνολική παρουσία της στην 83η ΔΕΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί