Οδήγηση με γυαλιά και φακούς οράσεως: Πώς θα γλιτώσετε τα πρόστιμα;

Η χρήση γυαλιών κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεωτική από τον ΚΟΚ, ακόμη και αν το ζευγάρι που βρίσκεται στο πρόσωπο του οδηγού δεν είναι οράσεως.

Ειδικά για την οδήγηση η όραση είναι μακράν η πιο απαραίτητη και σημαντική από τις πέντε αισθήσεις, ίσως η μοναδική που χρειάζεται κανείς, αφού ακόμη και συνδυαστικά οι υπόλοιπες τέσσερεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσουν την έλλειψή της όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Αναφορικά με το δίπλωμα οδήγησης η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η όραση των οδηγών ελέγχεται από την πρώτη κιόλας στιγμή αφού μια από τις υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις για να μπορέσουν να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι για δίπλωμα είναι και η εξέταση από οφθαλμίατρο.

Αν ο υποψήφιος οδηγός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την όρασή του που τον υποχρεώνει να χρησιμοποιεί γυαλιά ή φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της οδήγησης, τότε θα πρέπει να δώσει εξετάσεις φορώντας τα γυαλιά (ή τους φακούς).

Έπειτα από την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί πάντα τα γυαλιά ή άλλα βοηθητικά μέσα που μπορεί να χρειάζεται, ενώ αυτό φαίνεται και στο δίπλωμα που κρατά πλέον στα χέρια του.

Για τους οδηγούς που πρέπει να φορούν γυαλιά, αυτό υποσημειώνεται στην άδεια οδήγησης με τον επιπλέον γενικό κωδικό «01» (Διόρθωση ή/και προστασία της όρασης), ο οποίος ανάλογα με την περίσταση «επεκτείνεται» παρέχοντας πιο συγκεκριμένες πληροφορίες ως εξής:

-01.01, για χρήση γυαλιών οράσεως
-01.02, για χρήση φακού ή φακών επαφής
-01.03, για χρήση προστατευτικών γυαλιών
-01.04, για χρήση αδιαφανούς φακού
-01.05, για κάλυπτρο ματιού
-01.06, για γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής

Φυσικά το δίπλωμα μπορεί και πρέπει να ενημερωθεί και αφού έχει εκδοθεί, εφόσον ο οδηγός αναπτύξει κάποιο πρόβλημα στην όραση του στην πάροδο του χρόνου από φυσικά ή μη αίτια, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου από τις αρχές.

Μάλιστα, ο οδηγός θα πρέπει να έχει μαζί του υποχρεωτικά όταν οδηγεί και δεύτερο ζευγάρι γυαλιών ή άλλων βοηθητικών μέσων που μπορεί να χρειάζεται καθώς μόνο έτσι θα καταφέρει να αποφύγει το πρόστιμο των 200 ευρώ που ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο άρθρο 101 του ΚΟΚ περιλαμβάνονται και οι οδηγοί που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης, αν οδηγούν μοτοσυκλέτα, ανεξαρτήτως τύπου. Ο ΚΟΚ υποχρεώνει τους αναβάτες να χρησιμοποιούν προστατευτικά γυαλιά αν το κράνος τους δεν φέρει «διαφανές προστατευτικό κάλυμμα», κοινώς διάφανη ζελατίνα.

Και εδώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης από την πλευρά του αναβάτη το πρόστιμο είναι 200 ευρώ. Η οδήγηση μοτοσυκλέτας χωρίς προστατευτικά γυαλιά με κράνος που δεν φέρει ζελατίνα είναι άκρως επικίνδυνη και η πιθανότητα να μπει κάτι στα μάτια του αναβάτη πολύ μεγάλη, όπως και το να χάσει εντελώς το έλεγχο του δικύκλου, με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο ή άλλους χρήστες του δρόμου.

Carandmotor – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί