Ο ΣΔΟΕ «χτύπησε» τη βιομηχανία των μαϊμού προϊόντων!

Η ΣΔΟΕ «βγήκε παγανιά» και χτυπησε κυκλώματα διακίνησης και παραγωγής ιμιτασιόν προιόντων. Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ τα παράνομα κέρδη της μπίζνας υπολογίζει η ΣΔΟΕ.

 

Ένα ζευγάρι στη Ρόδο είχε τον έλεγχο της μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, επιχείρησης παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων.

Κλιμάκια του ΣΔΟΕ Αττικής σε ελέγχους που πραγματοποίησαν στο νησί από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου εντόπισαν — εκτός όλων των άλλων — ατομική επιχείρηση σε τριώροφο κτίριο με επιπλέον επέκταση σε παράπλευρη αποθήκη και δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή — με υπερσύγχρονα μηχανήματα — και διάθεση προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, καθώς επίσης και την παραγωγή πλαστών σημάτων.

Στην επιχείρηση ανήκαν επιπλέον τρία καταστήματα και ένας αποθηκευτικός χώρο, όπου δραστηριοποιούνταν το ζευγάρι.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

— 318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών
— 120.450 τεμάχια πλαστών σημάτων επώνυμων εταιρειών
— 14.653 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
— 9 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες)
— 5 μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων.

Στο φως επιχείρηση παραγωγής απομιμητικών προϊόντων
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και διαφεύγει τη σύλληψη η σύζυγός του. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Από την πώληση των απομιμητικών προϊόντων θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος ίσο με το ποσό των 204.223 ευρώ (με βάση τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης σε αυτά). Επιπλέον, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα λοιπά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.) που δεν έφεραν κανένα σήμα ή στάμπα, δηλαδή συνολικό ποσό άνω του 1.194.759 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται, με βάση τα κατασχεθέντα φορολογικά στοιχεία και εστιάζει στη διαπίστωση της νόμιμης εισαγωγής των προϊόντων από την Τουρκία και την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu