Ο Γιούνκερ είπε, ότι οι συντάξεις θα κοπούν – Στηρίζει τον Τσίπρα και την συμφωνία των Πρεσπών!

«Η Ελλάδα τα πήγε καλά και τώρα βρίσκεται στη σωστή τροχιά»

τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για «την κατάσταση της Ένωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Αναφορικά με την Ελλάδα, έχω να πω ότι εγώ, εμείς αλλάξαμε τη γενική προσέγγιση προς την Ελλάδα γιατί ακόμη και στο διάστημα που ήμουν πρόεδρος του Eurogroup μιλούσα πάντα για τον ελληνικό λαό με πλήρη σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, για το μεγάλο ελληνικό έθνος.

Σχόλιο el: Το μεγάλο ελληνικό Έθνος που….έφτυσε αίμα, ώστε να 1) Nα τιμωρηθεί για το βέτο του Καραμανλή (ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και 2) Για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες.

Έκανα τα πάντα, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του 2015, για να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό σκάφος. Τότε ήμασταν πολύ λίγοι εκείνοι που στηρίζαμε την Ελλάδα. Τώρα διαβάζω τις αναμνήσεις εκείνων που έφυγαν από την εξουσία που λένε ότι δήθεν όλοι ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, συνέχισε ο Γιούνκερ.

Δύσκολος συνομιλητής ο Τσίπρας

«Πραγματικά πιστεύω ότι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, έκαναν μια εξαιρετική δουλειά γιατί δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία για να φτάσουμε ως την έξοδο από τα προγράμματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν ήταν και ο πιο εύκολος διαπραγματευτής.

Σχόλιο el: Ξεκάθαρη η στήριξη που παρέχει στον Αλέξη Τσίπρα και αυτό το..δύσκολος συνομιλητής το είπε μήπως και πιστέψουν οι πολίτες, ότι έκανε…σκληρή διαπραγμάτευση.

Το μεγάλο ΣΟΚ

Σε ερώτηση της «Καθημερινής» για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε ότι «όσα έχουν συμφωνηθεί πρέπει να υλοποιηθούν».

Σχόλιο el: Δεν μπόρεσε να πει ψέματα για τις συντάξεις ο Γιούνκερ, όσο και να θέλει να στηρίξει τον Τσίπρα.

Υπέρμαχος της συμφωνίας των Πρεσπών

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι ήταν «μεταξύ εκείνων που με θέρμη συμβούλευαν τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μια διευθέτηση».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισκέφθηκε τα Βαλκάνια την περασμένη άνοιξη και είχε επίσης και πολλές ανταλλαγές απόψεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σχόλιο el: Ε φυσικά, ο Γιούνκερ εννοείτε ότι θα ήταν υπέρ της παράσοδης της ελληνικής ιστορίας, στους Σλάβους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί