• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΧΡΗΜΑ
  • Μυτιλήνη: Aποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 12ης Ιουλίου 2017, στο Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Λέσβου

Μυτιλήνη: Aποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 12ης Ιουλίου 2017, στο Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Λέσβου

Την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 12ης Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Λέσβου ανακοίνωσε η «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε» δίνοντας στη δημοσιότητα του έργου. Με συνολική δαπάνη 360.000 ευρώ ευρώ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης πολλών από τα ακίνητα που χτυπήθηκαν από το σεισμό στο χωριό Βρισά. Συνολικά και σύμφωνα με το Βασίλη Τεντόμα, συντονιστή των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το σεισμό της 12ης Ιουλίου, έχουν υποβληθεί 327 αιτήσεις κατεδάφισης ακινήτων από τις οποίες 278 αφορούν τη Βρίσα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 257 αποφάσεις κατεδάφισης (οι 237 για κτίσματα στη Βρίσα) και η πρώτη δόση χρημάτων για την κατεδάφιση έχει πληρωθεί σε 202 δικαιούχους. Για την πληρωμή της δεύτερης δόσης, δηλαδή έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατεδάφιση τους, έχουν υποβληθεί 195 αιτήσεις. Οι 180 για κτίσματα στη Βρίσα.

Για τους 125 από αυτούς (117 για τη Βρίσα) έχει εκδοθεί και η απόφαση πληρωμής της δεύτερης δόσης του κόστους της κατεδάφισης. Όσον αφορά τις αιτήσεις επισκευών έχουν υποβληθεί 506 αιτήσεις από τις οποίες 152 αφορούν κτίσματα στη Βρίσα. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 56 άδειες επισκευής ενώ η πρώτη δόση για τις εργασίες αυτές έχουν καταβληθεί σε 39 περιπτώσεις.

Τέλος, αιτήσεις ανακατασκευής έχουν υποβληθεί για μόλις τρία κτίσματα.

photo:eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...