Μητσοτάκης για μετρητά: «Εκεί θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το “χέρι-χέρι”»!!! vid

«Θα αλλάξει και το κράτος την μέθοδο των πληρωμών του».

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μίλησε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κάνοντας νύξη στον περιορισμό των μετρητών από την αγορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα POS θα εφαρμοστούν πλέον σε όλη τη λιανική πώληση και τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει τη φορολογική συνέπεια.

«Θα ήθελα ν ακούσω πως τοποθετείται η αντιπολίτευση σε όλες τις διατάξεις, που περιλαμβάνει το εν λόγω νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά σε κρούσματα νοθείας καυσίμων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα σφραγίζονται, ενώ γνωστοποίησε πως εφ εξής θα απαγορεύεται η αγοραπωλησία ακινήτων με ρευστό, «χέρι – χέρι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εφ’ εξής το τίμημα θα καταβάλλεται μέσω τραπέζης, ενώ θα ακυρώνεται κάθε συμβόλαιο που περιλαμβάνει προκαταβολή ή εξόφληση σε μετρητά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι νέες αγορές ακινήτων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Σήμερα μια στις 4 αγορές γίνονται με μετρητά. Από εδώ και πέρα μόνο μέσω τραπέζης».

Νωρίτερα είχαμε αναφέρει μέσα από το ΕΛ τις αλλαγές που προωθεί με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση και οι οποίες θα έχουν σαν στόχο την κυκλοφορία των μετρητών:

  • Υποχρεωτικά POS παντού
  • Πρόστιμα για όσους επαγγελματίες/επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές πάνω από 500 ευρώ σε μετρητά. Το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο του ποσού που δόθηκε σε μετρητά –αντί 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Σχεδόν όλα τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών.
  • Απαγόρευση αγοραπωλησιών ακινήτων με μετρητά

Ακούστε να τα λέει με ύφος που θύμισε…εποχές κορωνομέτρων, καθώς και τότε έτσι «ξαφνικά» ανακοίνωνε τις πάσης φύσεως απαγορεύσεις αλλά και υποχρεωτικότητες.

Μόνο που τώρα «μαύρα πρόβατα» θα είναι εκείνοι που θα επιμένουν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους φυσικό χρήμα:

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί