παρουσιάζοντας μείωση 0,53%, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αν και το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ανήλθε σε 85,272 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Αξιοσημείωτη μείωση παρουσιάζει και ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμών οφειλών οι οποίες το Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 737 εκατ. ευρώ έναντι 857 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018 (μείωση 14%).
Το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθε στο διάσημα του ενδεκαμήνου του 2019 στο ποσών των 6,953 δισ. ευρώ έναντι 9,690 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2018 (μείωση 28,25%).
Μείωση 0,8% παρουσίασε το Νοέμβριο και το πλήθος των οφειλετών του δημοσίου το οποίο ανήλθε σε 4.239.724 έναντι 4.200.472 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή: Ο Έρικ Ντέιν θα υποδυθεί έναν ασθενή με ALS, έξι μήνες μετά τη δική του διάγνωση
- Η ειρήνη είναι εύθραυστη! Η περιοχή που μπορεί να δώσει ξαφνικά μεγάλο πόλεμο
- «ΛΟΓΟΣ–LOGOS»: Η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο AI για θέματα πίστεως
- Fedhatta: Στην Αθήνα κορυφαία στελέχη του γερμανικού τουρισμού
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης
- Μαύρη Θάλασσα: Η Βουλγαρία θα μετάσχει ενεργά στη δημιουργία κόμβου ασφάλειας
- Ξεκίνησαν γυρίσματα για το “Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα σε… αγώνα επιβίωσης
- Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Αν συμβεί αυτό τότε ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη