Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης, «ξεκινήσαμε με έσοδα 50 εκατ. ευρώ από τις πλατφόρμες τύπου Booking, AirBnB κά, και τώρα έχουμε ξεπεράσει τα 500 εκατ. Δηλαδή έχουμε φτάσει πλέον δέκα φορές πάνω. Έχω, δε, την αίσθηση -θα το επιβεβαιώσουμε όταν ολοκληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις- ότι για το 2022 θα ξεπεράσουμε τα 600 εκατ. ευρώ».
Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΟ και της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 περί συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας, ο κ. Θεοχάρης είπε, μεταξύ άλλων, «τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που ενισχύονται από το νέο νομοσχέδιο είναι επαρκή. Δεν χρειάζεται περισσότερη μελέτη. Μάλιστα, η Οδηγία 2021/514 που καλούμαστε να ψηφίσουμε, είναι αποτέλεσμα και των δικών μας ενεργειών. Διότι, ήδη από την προηγούμενη τετραετία, ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε ήδη κατορθώσει να πείσουμε τις πλατφόρμες διαμοιρασμού να συνεργαστούν με την ΑΑΔΕ και να μας δώσουν στοιχεία. Τις αναγκάσαμε να συμμορφωθούν, επί ποινή αποχώρησης από την Ελλάδα. Γι’ αυτό και συμμορφώθηκαν».
Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «υπολογίζουμε πως το 90% όσων ιδιοκτητών παραχωρούν ακίνητα για τέτοιου είδους μίσθωση στην Ελλάδα, φορολογούνται κανονικά, κάτι που αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, ως προς την αντιμετώπιση αυτού του είδους της φοροδιαφυγής. Η Οδηγία 2021/514, λοιπόν, έρχεται να επεκτείνει το επιτυχημένο μοντέλο της χώρας μας στην υπόλοιπη ΕΕ».
Γενικότερα, για το δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο εισηγείται προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μέσα σε μόλις δύο μήνες μετά από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι «μία λέξη χαρακτηρίζει το δεύτερο σ/ν -δικαιοσύνη. Φορολογική δικαιοσύνη κυρίως, η οποία εδράζεται στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη δεύτερη τετραετία, να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Για εμάς η φοροδιαφυγή είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά. Και η δικαιοσύνη μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, θα επιτρέψει την αύξηση των εισοδημάτων, διότι οδηγεί στην εξυγίανση της οικονομικής δραστηριότητας, αυξάνοντας πολύ πιο ουσιαστικά και πιο γρήγορα το ΑΕΠ».
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου
- Διονύσης Σαββόπουλος: Η αξέχαστη εμφάνιση στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, vid
- Η Ουγγαρία δεν θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Πούτιν
- Ισχυρές πιέσεις και στην ελληνική αργυροχρυσοχοΐα προκαλεί το ράλι των τιμών του χρυσού
- «Quantum Echoes»: Ο κβαντικός υπερυπολογιστής με τον νέο αλγόριθμο κάνει υπολογισμούς με ασύλληπτη ταχύτητα
- Υεμένη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 15 εργαζόμενοι του ΟΗΕ που κρατούνταν από τους Χούθι
- Ανησυχητικά τα στοιχεία για τους 16χρονους στην Ελλάδα: Πίνουν, καπνίζουν και παίζουν τυχερά παιχνίδια