Θέση για τον ομώνυμο νόμο-«σκάνδαλο» πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο “ΘΕΜΑ” 104,6 , σημειώνοντας πως το “ξεζούμισμα” των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω των εισφορών δεν είναι τίποτε άλλο παρά…«κοινωνική δικαιοσύνη»!
Ο ίδιος εκτίμησε δε πως το θέμα των συντάξεων θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση μετά το πέρας του Αυγούστου, ημερομηνία την οποία τη συνέδεσε με την απαγκίστρωση από τα μνημόνια και συνεπώς μία πιο ελεύθερη οικονομική πολιτική.
«Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης μέχρι τον Αύγουστο γιατί μέχρι τότε είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην έξοδο από τα Μνημόνια. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι υπαρκτό και θα τεθεί. Μετά την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια θα πρέπει προφανώς να τεθεί το θέμα των συντάξεων γιατί έχουν αλλάξει και τα πραγματικά δεδομένα».
Εισχωρώντας βαθύτερα στο θέμα των συντάξεων, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και συνεπώς “ιθύνων νους” του ομώνυμου νόμου, πρόσθεσε:
«Ο δικός μου νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά δεν θα κοπεί. Έξι μήνες μετά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήρθε ο εκβιασμός από το ΔΝΤ που είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός αν συνεχίζετε να δίνετε προσωπική διαφορά και τότε καταργήθηκε αυτό που προβλεπόταν στο δικό μου νόμο. Η βάση του εκβιασμού, όμως, ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι πλεονασματικός αποδείχθηκε πλήρως ανακριβής και από την άλλη υπερκαλύψαμε τα πλεονάσματα».
Μάλιστα για το θέμα των παράλογα υψηλών εισφορών που έχουν εξουθενώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ.Κατρούγκαλος ζήτησε και τα…ρέστα, απαντώντας το εξής απίστευτο:
«Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον».
Τα σχόλια δικά σας…
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα παραδοσιακά χειροποίητα κεραμικά που φτιάχνονται στην Ιαπωνία εντυπωσιάζουν, vid
- Πόσο καιρό διατηρούνται τα ψάρια στην κατάψυξη – Πώς να τα αποθηκεύσετε σωστά
- “Lover”: Πώς ένα μικρό χωριό στη Βρετανία κατάφερε να κάνει “χρυσές δουλειές” στις 14 Φεβρουαρίου
- Επιστήμονες στην Καλιφόρνια έπιασαν για πρώτη φορά τη σπάνια κόκκινη αλεπού της Σιέρα Νεβάδα – ΦΩΤΟ
- Παπαστεργίου: Η τεχνολογία και η ΤΝ μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα
- Τραμπ: Τα μέλη του “Συμβουλίου Ειρήνης” έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν πάνω από 5 δις δολάρια για τη Γάζα
- Χ. Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Αττική: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου – Κατηγορείται και ανήλικη για την υπόθεση
- Λήμνος: Υποχώρησε από την κακοκαιρία το οδόστρωμα στην παραλιακή οδό Αγίου Ιωάννη Κάσπακα
- Mε δημόσια δαπάνη η κηδεία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη









