«Κοινωνική δικαιοσύνη» αποκαλεί ο Κατρούγκαλος τις υψηλές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες!

Οι οποίες θα συντελεστούν από έναν νόμο που φέρει το όνομά του!

Θέση για τον ομώνυμο νόμο-«σκάνδαλο» πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο  “ΘΕΜΑ” 104,6 , σημειώνοντας πως το “ξεζούμισμα” των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω των εισφορών δεν είναι τίποτε άλλο παρά…«κοινωνική δικαιοσύνη»!

Ο ίδιος εκτίμησε δε πως το θέμα των συντάξεων θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση μετά το πέρας του Αυγούστου, ημερομηνία την οποία τη συνέδεσε με την απαγκίστρωση από τα μνημόνια και συνεπώς μία πιο ελεύθερη οικονομική πολιτική.

«Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης μέχρι τον Αύγουστο γιατί μέχρι τότε είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην έξοδο από τα Μνημόνια. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι υπαρκτό και θα τεθεί. Μετά την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια θα πρέπει προφανώς να τεθεί το θέμα των συντάξεων γιατί έχουν αλλάξει και τα πραγματικά δεδομένα».

Εισχωρώντας βαθύτερα στο θέμα των συντάξεων, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και συνεπώς “ιθύνων νους” του ομώνυμου νόμου, πρόσθεσε:

«Ο δικός μου νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά δεν θα κοπεί. Έξι μήνες μετά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήρθε ο εκβιασμός από το ΔΝΤ που είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός αν συνεχίζετε να δίνετε προσωπική διαφορά και τότε καταργήθηκε αυτό που προβλεπόταν στο δικό μου νόμο. Η βάση του εκβιασμού, όμως, ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι πλεονασματικός αποδείχθηκε πλήρως ανακριβής και από την άλλη υπερκαλύψαμε τα πλεονάσματα».

Μάλιστα για το θέμα των παράλογα υψηλών εισφορών που έχουν εξουθενώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ.Κατρούγκαλος ζήτησε και τα…ρέστα, απαντώντας το εξής απίστευτο:

«Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη. 

Οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον».

Τα σχόλια δικά σας…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί