Κερδισμένος εμφανίζεται ο ΟΑΣΑ από το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σταθερή αύξηση παρουσιάζουν τα έσοδα του ΟΑΣΑ μετά από την επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.

 

Τα έσοδα του Οργανισμού καταγράφουν αύξηση σε ετήσια βάση για δεύτερο συνεχόμενα μήνα αφού κατέβηκαν οι μπάρες στο μετρό και στο μετρό, ενώ εφαρμόστηκε και το μέτρο της επιβίβασης των επιβατών μόνο από την μπροστά πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ τον περασμένο Αύγουστο η αύξηση των εσόδων σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι έφτασε το 10,72%. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη αύξηση 12,12% τον Ιούλιο. Μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό εκδίδονται περισσότερα από 100.000 – 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών. Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η αύξηση των επικυρώσεων στα οχήματα κινείται σε διψήφιο ποσοστό, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει 850.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 400.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,25 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Αγορά εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα

Ο ΟΑΣΑ γνωστοποιεί ότι σε 298 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), δηλαδή στο σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων, ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας.

Εκδόθηκαν 218.000 κάρτες σε ανέργους

Οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 218.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 35.000.

(reader)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί