«Καλάθι της…ΔΕΘ»: Τι μέτρα θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης, vid

Όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται, όσο πλησιάζουμε στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ένα μικρό καλάθι παροχών,

σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και την ίδια στιγμή υπόσχεται ότι το καλάθι των μεταρρυθμίσεων θα είναι γενναίο με μεσο-μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η υπεραπόδοση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ναι μεν δημιουργεί προσδοκίες στην κυβέρνηση ότι μπορεί να εξασφαλίσει κονδύλια για να δοθούν διάφορα επιδόματα που θα ενισχύσουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών που συνεχίζουν να πλήττονται από την ακρίβεια, ωστόσο η αστάθεια στο διεθνή περίγυρο, δημιουργεί την υποχρέωση σφιχτής και συνετής δημοσιονομικής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, οι όποιες παροχές ανακοινωθούν από τον κ. Μητσοτάκη θα είναι στοχευμένες και εντός των αντοχών του προϋπολογισμού, με απώτερο στόχο φυσικά την εξασφάλιση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας που θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία με θετικό αντίκτυπο στο επιχειρείν και τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει μείωση των βασικών συντελεστών ΦΠΑ αλλά ούτε και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωση στα καύσιμα.

(megatv – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί