• Αρχική
  • Άρθρα
  • Και όμως μας αφήνουν: «Πράσινο» φως για την μείωση φόρων στην κυβέρνηση

Και όμως μας αφήνουν: «Πράσινο» φως για την μείωση φόρων στην κυβέρνηση

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που προωθεί η νέα κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist.


Παράλληλα, ενθαρρυντικό είπε ότι είναι το γεγονός πως τηρούνται οι δεσμεύσεις και το πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί.

Εντούτοις, επανέλαβε ότι πρέπει να τηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις, συνδέοντας μάλιστα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με τη μείωση του αφορολόγητου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο ίδιος χθες με τον νέο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Με διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιτύχει βιώσιμους ρυθμούς μακροπρόθεσμης ανάπτυξης με ταυτόχρονη τήρηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2020. Αυτό είναι πολλά υποσχόμενο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Την ίδια ώρα, έκανε μνεία στην τρίτη μεταμνημονιακή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι δεν διασφαλίζεται η συνέπεια μεταξύ υλοποιηθέντων μέτρων και δεσμεύσεων της χώρας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κάποιες από τις αποφάσεις που ελήφθησαν, είναι πιθανό να επιδράσουν αρνητικά στην ανάπτυξη και να υπονομεύσουν τις προηγούμενους μεταρρυθμίσεις.

Απέστειλε εκ νέου το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αναιρεθούν μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων. Έφερε ως παράδειγμα τις ενδεχόμενες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εναρμονίζονται με τις εξελίξεις σε επίπεδο παραγωγικότητας.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές, είπε ότι θα πρέπει να στοχεύουν στην επίσπευση της ανάπτυξης διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, για παράδειγμα, θα μπορούσε να συνδυαστεί με μείωση του αφορολόγητου», είπε μεταξύ άλλων.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •