στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου από επίορκο υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εντοπίστηκε στο υποκατάστημα επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, «ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη, για να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς, έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% στο 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κλπ)».
Με απόφαση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









