• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ηλεκτρονικά παρέχονται πλέον τα πιο σημαντικά πιστοποιητικά από το Δήμο Αθηναίων

Ηλεκτρονικά παρέχονται πλέον τα πιο σημαντικά πιστοποιητικά από το Δήμο Αθηναίων

Απλά και άμεσα οι δημότες της Αθήνας μπορούν να έχουν τα πέντε πιο «δημοφιλή» πιστοποιητικά «ηλεκτρονικά» πλέον, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου,

κερδίζοντας έτσι χρόνο και ταυτόχρονα προστατεύοντας τον εαυτό τους και όλο το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα , μέσα από την νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών https://eservices.cityofathens.gr/ και με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet οι πολίτες μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά από το Δήμο Αθηναίων, τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και τα πιστοποιητικά Γέννησης – Οικογενειακής Κατάστασης – Εντοπιότητας και Ιθαγένειας.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, εκδίδονταν κάθε χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης ηλεκτρονικά και των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και της υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑ.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλώς να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

(ΦΩΤΟ:Pexels)