Η Wind συνεχίζει την ανοδική της πορεία

Με θετικές επιδόσεις της τάξεως του 3,7% αύξηση στα έσοδα και 21,2% αύξηση του EBITDA για το Β΄ τρίμηνο 2018, συνεχίζει η WIND την ανοδική της πορεία.

«Η προσήλωσή μας στην ικανοποίηση των συνδρομητών μας μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, νέα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση, αποδίδει καρπούς, και πλέον η WIND καταγράφει 10 τρίμηνα συνεχιζόμενης ανάπτυξης.

Οι θετικές επιδόσεις του Α΄ τριμήνου της φετινής χρονιάς έδωσαν τη σκυτάλη σε ένα εξίσου ισχυρό Β΄ τρίμηνο» δήλωσε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής. Και προσέθεσε: «Στόχος μας για τα επόμενα βήματα είναι να αναπτύξουμε περισσότερες λύσεις για τα νοικοκυριά ώστε να αξιοποιήσουν τις υψηλές επιδόσεις των δικτύων νέας γενιάς τόσο στην κινητή (4G, 4G+), όσο και στη σταθερή τηλεφωνία, όπου το αποτύπωμα του δικτύου οπτικών ινών διευρύνεται ολοένα, φτάνοντας ως το σπίτι του τελικού χρήστη.

Με αιχμή την πρωτοποριακή πλατφόρμα WIND VISION, θα δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη σύγκλιση, ώστε να ενισχύσουμε την θέση μας στην ελληνική αγορά και να καταγράψουμε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για την εταιρεία».

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της Wind Ελλάς από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση, στα 126,9 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 21,2%, στα 27,9 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας,τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση και αντίστοιχα τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 2,6%.

Η εταιρεία είχε στο τέλος του β’ τριμήνου 3.800.000 πελάτες κινητής & καρτοκινητής τηλεφωνίας ενώ αυξημένη κατά 87,1% ήταν η χρήση των υπηρεσιών data.

Στη σταθερή τηλεφωνία, η WIND Ελλάς είχε στο τέλος του δευτέρου τριμήνου, 603.000 οι συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής. Αύξηση 36% παρουσίασαν οι συνδρομητές δικτύων νέα γενιάς (NGA), ενώ 224 χιλιάδες νοικοκυριά είχαν υπηρεσίες σύγκλισης.

Στην κινητή τηλεφωνία, η WIND έχει ήδη επιτύχει κάλυψη 4G και 4G+ πάνω από 89%, καθιστώντας απόλυτα εφικτό τον στόχο να φτάσει σε κάλυψη 95% μέχρι το τέλος του 2018.

Στη σταθερή τηλεφωνία, το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών προχωρά ικανοποιητικά και η εταιρεία θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Η WIND Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 22,6 εκατ. κατά τη διάρκεια του Β΄ τριμήνου με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην πλατφόρμα WIND VISION. Έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 46,5 εκατ. ευρώ συνολικά στο Α’ εξάμηνο του 2018, η εταιρεία εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί