Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το «έργο» της – Το βάρος πέφτει στην επόμενη (Βίντεο)

Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα,

είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σχόλιο: Ελπίζουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, δεν θα υπερφορολογήσει τους πολίτες, γιατί η σημερινή το…παράκανε.

.Οι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ (Συνοπτικά):

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα αναμένεται να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους μέχρι το 2022.

Το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για την εξυπηρέτηση του χρέους, θα ανέρχεται ετησίως στο 3,5% επί των οικονομικών επιδόσεων, δήλωσε ο Τσίπρας την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σχόλιο: Εδώ είναι σαν να μας λέει ο πρωθυπουργός το εξής:

(Εγώ) φεύγω και έρχεται ο Μητσοτάκης, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει το βάρος. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει, ο αρχηγός της ΝΔ, οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους (επί των ημερών του).

Σε κάθε περίπτωση, οι συμφωνίες που έκανε η σημερινή κυβέρνηση με τους δανειστές, θα…πέσουν πάνω στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να πετύχει, με τις δυνατόν πιο καλές (για τους πολίτες) προϋποθέσεις. 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu