Η κυπριακή οικονομία, ανέκαμψε – Πλεονασματικός και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, του 2019

Πλεονασματικός για δεύτερη συνεχή χρονιά και με αναπτυξιακό χαρακτήρα είναι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα 8,5 δις. ευρώ, δαπάνες 7,9 δις. ευρώ, δημιουργώντας πλεόνασμα της τάξης του 3% του ΑΕΠ.

Είπε επίσης ότι το 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να ανέλθει στο 3,8% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος στο τέλος αυτού του έτους αναμένεται να είναι της τάξης του 104% του ΑΕΠ, ενώ υπολογίζεται να πέσει κάτω από το 100%.το 2019.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το Υπουργικό ενέκρινε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχεδιασμό για την περίοδο 2019-2021.

«Ο βασικός στόχος της οικονομικής είναι η εδραίωση της ανάπτυξης και η δημιουργία συνθηκών πλήρους απασχόλησης προς όφελος του συνόλου των συμπολιτών μας. Θεωρώ ότι ο κρατικός προϋπολογισμός υπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός ανέφερε πως το 2018 θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης με ρυθμό κοντά στο 4%, και συγκεκριμένα για το 2019 αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 3,8%.

Αναμένεται επίσης η ανεργία να συνεχίσει την καθοδική της πορεία, καθώς ήδη βρίσκεται στο 7,3%, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί