Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 1,1773 δολάρια

Πιέσεις προκάλεσε στα ομόλογα, η αναβλητικότητα της Moody΄s.

Ο οίκος αξιολόγησης δεν προχώρησε τελικώς την Παρασκευή, όπως αναμένονταν, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στο Χρηματιστήριο.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,1% από 4,05% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,50% να διαμορφωθεί στο 3,60%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται το ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1792 δολ. από το επίπεδο των 1,1749 δολ που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αισιοδοξία που εξέφρασε για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, επηρέασε θετικά το ευρωπαϊκό νόμισμα. Η σημερινή εμφάνιση του κεντρικού τραπεζίτη ενισχύει την εκτίμηση περί αύξησης των επιτοκίων στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,167%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,208%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,267%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,319% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1773 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί