• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 1,1710 δολάρια

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 1,1710 δολάρια

Eλαφρώς βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει η δευτερογενής αγορά ομολόγων,

καθώς η απόδοση του 10ετούς τίτλου, μετά την εκτίναξη του στο 4,34% περί τα μέσα Αυγούστου, κυμαίνεται πλέον στο 4,18%.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα σήμερα για τις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης δεν ήταν θετικό, καθώς η Ιταλία αναμένεται να ξεπεράσει φέτος το όριο του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει θεσπίσει η Ε.Ε.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 12 εκατ. ευρώ μόνον, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,17% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,38% να διαμορφωθεί στο 3,79%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα διαπραγματευόταν στα 1,1721 δολ. από το επίπεδο των 1,1678 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι αναλυτές δεν έχουν ακόμη καταλήξει για το αν η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχωρήσει σε δύο ή σε τρείς αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που επηρεάζει τόσο τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων όσο και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,166%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,207%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,266%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,319% και, τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1710 δολάρια.