Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 1,1634 δολάρια

Bελτιωμένη εικόνα εμφανίζει σήμερα η αγορά ομολόγων.

Μετά από έξι συνεχείς ημέρες πτώσης, οι τιμές εμφάνισαν σημεία αντίστασης και περιορισμένης ανάκαμψης, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετους ομολόγου να υποχωρήσει στο 4,40%. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε το αγοραστικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε τόσο στη συνεδρίαση της ΗΔΑΤ όσο και εκτός αυτής.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,45% από 4,65% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,37% να περιοριστεί στο 4,08% από το 4,27% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1636 δολ. από τα 1,1630 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

H σταδιακή ομαλοποίηση στην οποία δείχνουν να κινούνται οι αναδυόμενες αγορές επηρεάζει θετικά το ευρώ, προκαλώντας ταυτοχρόνως πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,168%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,207%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,269%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,317% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,370%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1634 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί