Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια

Διατηρούνται και σήμερα οι πιέσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 4,41% από 4,40% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ το περιθώριο ξεπέρασε το 4%.

Η ανησυχία των επενδυτών, ενόψει του αυριανού τελεσίγραφου που έχει επιδόσει η Ευρωπαϊκη Επιτροπή στην Ιταλία, προκαλεί αυξημένη αβεβαιότητα σε όλες τις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 5 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 4,39%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,38% να διαμορφωθεί στο 4,01% από 3,98% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος, συνεχίζεται και σήμερα η πτώση του ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κάτω από το όριο του 1,13 έναντι του δολαρίου.

Έτσι, νωρίς το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1264 δολ. από το επίπεδο των 1,1336 δολ., που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το πολιτικό ρίσκο στην ευρωζώνη, εξαιτίας της διαφαινόμενης κλιμάκωσης της κρίσης στην Ιταλία, αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τη σημερινή υποχώρηση του ευρώ στο κατώτατο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Σαλβίνι, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του μπορεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό στην περίπτωση που κάποια μέλη της Ε.Ε. συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ασέβεια προς τη χώρα του.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,149%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,198%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,258%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί