Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά πραγματοποίησαν σήμερα τα ομόλογα, στη δευτερογενή αγορά με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 4,07% από το 4,17% που κυμαινόταν τις δύο προηγούμενες ημέρες. Η άνοδος των τιμών και η συνακόλουθη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης καθώς εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον. Μικρότερη ήταν η […]

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά πραγματοποίησαν σήμερα τα ομόλογα,

στη δευτερογενή αγορά με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 4,07% από το 4,17% που κυμαινόταν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Η άνοδος των τιμών και η συνακόλουθη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης καθώς εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον.

Μικρότερη ήταν η υποχώρηση της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου στο 3,08% από 3,09% αντιστοίχως.

Έκθεση της Citigroup προβλέπει ότι η απόδοση του 10ετους ομολόγου θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 4% μεσοπρόθεσμα για να φθάσει στο 3,8% περί τα τέλη του έτους. Ωστόσο εκτιμά ότι οι αποδόσεις αυξηθούν εκ νέου στο 4,20% με 4,3% το 2020.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 23 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 5ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 4,09% από 4,16% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,19%, να διαμορφωθεί στο 3,9% από 3,93%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να διαπραγματευτεί νωρίς το απόγευμα στα 1,1398 δολ. από τα 1,1304 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Σε πίεση βρίσκεται από χθες το ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, ο οποίος προειδοποίησε για αυξημένους κινδύνους και επιβράδυνση της ανάκαμψης της οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αβεβαιότητα επικρατεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον Κινέζοι αξιωματούχοι με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών .

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,117%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,194%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,236%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,308% και τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια.

photo:pexels.com

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί