Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1535 δολάρια

Με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με χθες διαπραγματεύονται σήμερα τα περισσότερα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετους τίτλου κυμαινόταν στο 4,31% από 4,30% χθες. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στην πιθανολογούμενη νέα έκδοση ομολόγων στην οποία μελετά να προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο, περί τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι η επιστροφή […]

Με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με χθες διαπραγματεύονται σήμερα τα περισσότερα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετους τίτλου κυμαινόταν στο 4,31% από 4,30% χθες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στην πιθανολογούμενη νέα έκδοση ομολόγων στην οποία μελετά να προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο, περί τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι η επιστροφή του Δημοσίου στις αγορές συνδέεται με τις επικείμενες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους. Ειδικότερα η S&P πρόκειται να ανακοινώσει την απόφαση της στις 18 Ιανουαρίου, η Fitch στις 8 Φεβρουαρίου και η Moody’s την 1η Μαρτίου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα για δεύτερη συνεχή ημέρα συγκέντρωσε το 5ετές ομόλογο, με 13 εκατ. ευρώ, γεγονός που εν μέρει συνδέεται με τις φήμες για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 4,29% από 4,32% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,22%, να διατηρηθεί στο 4,05%.

Στην αγορά συναλλάγματος σε υψηλά επίπεδα διαπραγματευτεί και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου (1,1519 δολ.), σημειώνοντας ωστόσο μικρή υποχώρηση σε σχέση με το χθεσινοβραδινό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη (1,1543 δολ). Με ενδιαφέρον αναμένουν οι αναλυτές σήμερα την ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ (Jerome Powell) προκειμένου να σχηματίσουν μία πιο σαφή εικόνα για τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στο μέτωπο των επιτοκίων.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,118% Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,194%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,235%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,308% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,363%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1535 δολάρια.

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί