Η Ελλάδα θα πετάξει με τα δικά της φτερά ή μήπως όχι;

Το τελευταίο διάστημα, κυρίως ο ξένος τύπος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι το τέλος των Μνημονίων θα σηματοδοτήσει, την επάνοδο της Ελλάδας.

Μόνο που δεν μας λένε πως θα υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που «σβήνει» δημογραφικά.

Δεν μας λένε πως θα κινηθεί η πραγματική οικονομία, την στιγμή που οι υπέρογκοι φόροι έχουν γονατίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και φυσικά τους πολίτες.

Ο ξένος τύπος, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το τέλος των Μνημονίων αλλά το θέμα είναι ότι το μέσο ελληνικό νοικοκυριό είναι απίθανο να δει καλύτερες ημέρες σύντομα.

Επίσης, είναι γνωστό ότι θα υπάρχει αυξημένη μεταμνημονιακή εποπτεία, με κάποιους να λένε όμως ότι η χώρα μας θα είναι πιο ελεύθερη από ότι ήταν τα τελευταία χρόνια.

Ο ΕΜΣ ενέκρινε την εκταμίευση 15 δισ. ευρώ προς την Αθήνα» γράφει η γαλλική Le Monde. Το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν παρέλειψε να δείξει την ικανοποίησή του χθες, Δευτέρα.

«Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης ευρωπαϊκής βοήθειας αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά επιτέλους, ένας νέος ορίζοντας διαγράφεται για τη χώρα.

Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα «να πετάξει με τα δικά της φτερά»» αναφέρει μεταξύ άλλων η Le Monde για την έξοδο της Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές.

Το σχέδιο του Πρωθυπουργού, για την επόμενη ημέρα

Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να εφαρμόσει το πλάνο ανάπτυξης για τις πιο ευάλωτες ομάδες στις σκληρές συνέπειες της ύφεσης.

Επίσης στην ΔΕΘ είναι πολύ πιθανό να εξαγγείλει κάποιες φοροελαφρύνσεις, καθώς οι πολίτες πλέον δεν μπορούν να «αναπνεύσουν» (λόγω της φορολογίας).

Ο Αλέξης Τσίπρας σίγουρα θα παίξει το δυνατότερο «χαρτί» που έχει, αυτό της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu