Η Coca-Cola Co. εξαγόρασε την αλυσίδα καφέ Costa Coffee

Η Whitbread Plc συμφώνησε να πουλήσει την Costa σε τιμή 16 φορές πάνω από τα φετινά κέρδη

Η Coca-Cola Co. συμφώνησε να αγοράσει την αλυσίδα UC Costa Coffee για 3,9 δισεκατομμύρια λίρες (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια), μετά από μάχη που έδωσε με την Nestle SA και την Starbucks Corp., καθώς κερδίζει αυτό το παγκόσμιο εμπορικό σήμα στα ζεστά ροφήματα.

Η Whitbread Plc συμφώνησε να πουλήσει την Costa σε τιμή 16 φορές πάνω από τα φετινά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, σύμφωνα με ανακοίνωση πουέκαναν οι εταιρείες την Παρασκευή.

“Τα ζεστά ροφήματα είναι ένα από τα λίγα κομμάτια του συνολικού τοπίου ποτών όπου η Coca-Cola δεν διαθέτει μια “μπράντα” παγκοσμίου εμβέλειας”, δήλωσε ο επικεφαλής της Coca-Cola James Quincey σε δήλωση του. “Η Costa μας προσφέρει πρόσβαση σε αυτή την αγορά μέσω μιας ισχυρής πλατφόρμας καφέ”.

Οι εταιρείες που παράγουν ροφήματα εξαπλώνονται καθώς οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τις ζαχαρωμένες σόδες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η PepsiCo Inc. συμφώνησε να πληρώσει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την SodaStream Ltd., η οποία διαθέτει στην αγορά ανθρακούχο νερό.

Ο Costa ξεπερνά την Starbucks στο Ηνωμένο Βασίλειο και επεκτείνεται σε αγορές όπως η Κίνα. Η εταιρεία ήταν μια από τις λίγες μεγάλες αλυσίδες καφέ που πωλούνταν μετά την Nestle και την επενδυτική εταιρεία JAB της οικογένειας Reimann

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί