• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φτιαγμένες με «αίμα» οι παροχές της κυβέρνησης – Η αλήθεια για το χρήμα που θα μοιράσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Φτιαγμένες με «αίμα» οι παροχές της κυβέρνησης – Η αλήθεια για το χρήμα που θα μοιράσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχειρηματίες και συνταξιούχοι δεν πιστεύουν αυτά που ακούν...

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει το «πακέτο θετικών μέτρων» με παροχές αλλά και 13η σύνταξη υπό μορφή επιδομάτων περισσότερες από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούν για πάνω από τέσσερα χρόνια!!!

Οι οφειλές για κύριες και επικουρικές συντάξεις προσεγγίζουν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που προβλέπει για το 2019 η κυβέρνηση της Αριστεράς!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», το οποίο επικαλείται το NEWS247:

  •  Μόνο στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης, εκκρεμούν 97.337 αιτήσεις. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν άλλες 25.000 που έχουν υποβληθεί από δημοσίους υπαλλήλους.
  • Στο ΕΤΕΑΕΠ εκκρεμούν τουλάχιστον 96.042 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Μόνο στον τομέα των εφάπαξ, που σχεδιάζεται η προπληρωμή του 80% για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να μειωθεί ο αριθμός των εκκρεμοτήτων, σε αναμονή βρίσκονται σχεδόν 25.000 αιτήσεις.
  • Να σημειωθεί ότι με έγγραφο της η διοίκηση του ΕΦΚΑ προέβη σε αλλαγή και στη διαδικασία αναγνώρισης του χρόνου ασφάλισης για τους μισθωτούς που έχουν χάσει τα ένσημα τους, με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 2 δισ. χρωστούν οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς σε φορολογούμενους και προμηθευτές.

Όπως σχολιάζουν άνθρωποι της οικονομίας, το πακέτο που πρόκειται να ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, απόψε στις 19.00, έχει φτιαχτεί με «αίμα», δηλαδή με υπερ-πλεονάσματα, από την υπερφορολόγηση, τις καθυστερήσεις πληρωμών και της ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Όλα αυτά αντί να μειωθούν, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, οι φόροι, να αυξηθεί επιτέλους η παραγωγή, να ενισχυθεί η δημιουργική οικονομία και να παραχθούν υγιή έσοδα και για το Κράτος.

«Δεν είναι λύση τα επιδόματα της φτώχειας και οι μισθοί των 300 ευρών», λένε πολίτες!

Δείτε τι ισχύει ακριβώς στο παρακάτω βίντεο:

ΦΩΤΟ: eurokinissi