Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε υψηλό τριών εβδομάδων κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε υψηλό τριών εβδομάδων κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές,

καθώς οι ελπίδες για μια πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ αντιστάθμιζαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στις 11:41 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8% ενώ οι μετοχές στην ευρωζώνη και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσαν άνοδο 0,7%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX, που περιλαμβάνει εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό και επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις που αφορούν το εμπόριο, σημείωσε άνοδο 0,6%, παρά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και έδειξαν απρόσμενη μείωση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο για τρίτο συνεχή μήνα.

«Ο βασικός κινητήριος παράγοντας αυτής της αισιοδοξίας φαίνεται να είναι οι εν εξελίξει εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στο Πεκίνο», σχολίασε αναλυτής της Spreadex.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στήριξη στην αγορά προσέφεραν οι εταιρίες λιανικού εμπορίου με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,5%. Η μετοχή της γαλλικής Carrefour ενισχύθηκε κατά 1,2% ύστερα από την αναβάθμιση της σύστασής της από αμερικανική τράπεζα, υπεραντισταθμίζοντας τις απογοητευτικές ανακοινώσεις της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrison.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί