«Έχουμε καθυστερήσει δραματικά στο να έχουμε δικά μας αποθέματα φυσικού αερίου, σε αντίθεση π.χ. με την Κύπρο που πριν από μια εβδομάδα απέκτησε αποθέματα κι είναι αυτάρκης ενεργειακά. Αυτός πρέπει να είναι και ο δικός μας στόχος, ο στόχος της χώρας μας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ίδια ενεργειακή πολιτική. Κι όλες βρέθηκαν απροετοίμαστες».
Αυτό συζητάνε ειδικοί για το φυσικό αέριο και την Ελλάδα, της οποίας η κυβέρνηση θέλησε να πουλήσει τσαμπουκά στον Πούτιν με απελάσεις διπλωματών και διάρρηξη σχέσεων.
Μετά την «σφαλιάρα» για το ρωσικό πετρέλαιο, όπου εφοπλιστές προειδοποιούν τον Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να επιβάλλει εμπάργκο, καθώς κάνουν δουλειές με τον Ρώσο πρόεδρο – ΕΔΩ, βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δείχνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ θέση παγκοσμίως στα ενεργειακά αποθέματα, ξεπερνώντας ΜΟΝΟ την νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος στην Καραϊβική, ενώ μας περνάει ακόμα και η Αλβανία!!!
Δείτε:
ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Σύμφωνα με το Politico, η χώρα μας δεν θέλει να εγκαταλείψει τα προσοδοφόρα ναυτιλιακά συμβόλαια πετρελαίου για την Ρωσία. Έτσι, μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πρόταση απαγόρευσης στα πετρελαιοφόρα υπό σημαία ΕΕ ή τον έλεγχο της ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το δημοσίευμα, η Ελλάδα ανέφερε ως επιχείρημα ότι απλώς πλοία από άλλες χώρες θα έπαιρναν τη θέση των τάνκερ υπό σημαία ΕΕ.
Οι πιέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από πλοιοκτήτες είναι ΕΝΤΟΝΕΣ!!!
Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες η ανταποκρίτρια των New York Times στις Βρυξέλλες, Ματίνα Στεβή έγραφε ότι οι προτεινόμενες κυρώσεις της Κομισιόν αποτελούν μαύρα μαντάτα για τους Έλληνες πλοιοκτήτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως και το μερίδιο των δεξαμενόπλοιων που εξυπηρετούν τις ρωσικές εξαγωγές και είναι ελληνικών συμφερόντων είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρόμπιν Μπρουκς του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών, έφτασε ως το 52% του συνόλου.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









