• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο, που του αναλογεί στα logistics ο ΟΣΕ, δηλώνει ο πρόεδρός του

Έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο, που του αναλογεί στα logistics ο ΟΣΕ, δηλώνει ο πρόεδρός του

Έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί στα logistics,

τις συνδυασμένες μεταφορές και τον σιδηρόδρομο, παρουσιάζεται ο ΟΣΕ, δια στόματος του προέδρου του Γιώργου Κακουλάκη, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ναυτεμπορική». Και τούτο, καθώς ο ΟΣΕ είναι πλέον αρμόδιος για τη διαχείριση και αξιοποίηση του εμπορευματικού σιδηροδρομικού σταθμού και του σταθμού διαλογής στο Θριάσιο Πεδίο.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο σχέδιο νόμου για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, ο ΟΣΕ ορίστηκε αρμόδιος για την αποκλειστική διαχείριση, αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) καθώς και όλων των κτισμάτων που βρίσκονται επί του ακινήτου ιδιοκτησίας του στο Θριάσιο Πεδίο.

Διευκρινίζεται ότι το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς ΕΣΣΣΔΙ, το οποίο θα αξιοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ είναι διαφορετικό από το Θριάσιο Ι, το οποίο παραχωρήθηκε από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ- Goldair.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», σύμφωνα με τον κ.Κακουλάκη, έχουν παραληφθεί από την ΕΡΓΟΣΕ οι υποδομές στο Θριάσιο ΙΙ, ενώ ήδη έχουν υλοποιηθεί οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Αυτό που απομένει είναι ο νομικός καθορισμός της μεθόδου προκήρυξης του διαγωνισμού, με στόχο να είναι έτοιμη η προκήρυξή του έως το τέλος του έτους και η ανάδειξη αναδόχου την άνοιξη του 2019.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.