Εργαζόμενοι ΕΥΔΑΠ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο «χαράτσι» και στο νερό

Νέο «χαράτσι» και στο νερό ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ , που κάνουν λόγο για μια «καταστροφική, υποκινούμενη και μη τεκμηριωμένη εισήγηση» που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον οργανισμό.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μανώλης Αγγελάκης, εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε χθες προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και του οργανισμού για το αδιύλιστο νερό, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει ότι η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά θα κληθεί να καταβάλλει τίμημα ύψους 44.000.000 ευρώ το χρόνο για το ακατέργαστο νερό.

«Σε περίπτωση που η παραπάνω σύμβαση εγκριθεί, τότε η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα από υγιή και κερδοφόρα εταιρεία, σε ζημιογόνα και εν δυνάμει χρεοκοπημένη, αφού η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού κάθε χρόνο, θα αποστραγγίσει τα αποθεματικά της και θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση. Είναι βέβαιο ότι το εν λόγω υπέρογκο ποσό θα μετακυλιστεί στους πολίτες – καταναλωτές, οι οποίοι θα επωμιστούν ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος από την Κυβέρνηση, που μόνο στόχο έχει την οικονομική εξαθλίωση της εταιρείας αλλά και την απαξίωσή της στα μάτια των καταναλωτών, τους οποίους υπηρετεί με σεβασμό πιστά τόσα χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει: «Η συγκεκριμένη καταστροφική, υποκινούμενη και μη τεκμηριωμένη εισήγηση, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ΕΥΔΑΠ, αφού όχι μόνο θα πλήξει την οικονομική διαχείριση αλλά θα κοστίσει ακόμη περισσότερα, δεδομένου ότι η εταιρεία θα χάσει τεράστια έσοδα αλλά και μεγάλους πελάτες.
Η Κυβέρνηση μεταξύ όλων των άλλων μέτρων που προσπαθεί να προωθήσει στο νέο Πολυνομοσχέδιο, προωθεί και μάλιστα επιβάλλει με τη μορφή του επείγοντος, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κου Σπίρτζη, την ολοκληρωτική απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών, με μοναδικό στόχο το οριστικό της ξεπούλημα.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη σύμβαση πρέπει να αποσυρθεί το συντομότερο, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι συγκεκριμένες ενέργειες να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη.»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί