Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μανώλης Αγγελάκης, εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε χθες προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και του οργανισμού για το αδιύλιστο νερό, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει ότι η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά θα κληθεί να καταβάλλει τίμημα ύψους 44.000.000 ευρώ το χρόνο για το ακατέργαστο νερό.
«Σε περίπτωση που η παραπάνω σύμβαση εγκριθεί, τότε η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα από υγιή και κερδοφόρα εταιρεία, σε ζημιογόνα και εν δυνάμει χρεοκοπημένη, αφού η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού κάθε χρόνο, θα αποστραγγίσει τα αποθεματικά της και θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση. Είναι βέβαιο ότι το εν λόγω υπέρογκο ποσό θα μετακυλιστεί στους πολίτες – καταναλωτές, οι οποίοι θα επωμιστούν ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος από την Κυβέρνηση, που μόνο στόχο έχει την οικονομική εξαθλίωση της εταιρείας αλλά και την απαξίωσή της στα μάτια των καταναλωτών, τους οποίους υπηρετεί με σεβασμό πιστά τόσα χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση.
Και συμπληρώνει: «Η συγκεκριμένη καταστροφική, υποκινούμενη και μη τεκμηριωμένη εισήγηση, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ΕΥΔΑΠ, αφού όχι μόνο θα πλήξει την οικονομική διαχείριση αλλά θα κοστίσει ακόμη περισσότερα, δεδομένου ότι η εταιρεία θα χάσει τεράστια έσοδα αλλά και μεγάλους πελάτες.
Η Κυβέρνηση μεταξύ όλων των άλλων μέτρων που προσπαθεί να προωθήσει στο νέο Πολυνομοσχέδιο, προωθεί και μάλιστα επιβάλλει με τη μορφή του επείγοντος, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κου Σπίρτζη, την ολοκληρωτική απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών, με μοναδικό στόχο το οριστικό της ξεπούλημα.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη σύμβαση πρέπει να αποσυρθεί το συντομότερο, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι συγκεκριμένες ενέργειες να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη.»
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία: Δυτική μπλόφα ή νέα κλιμάκωση;
- Ακόμα ένα δείγμα πως η Ανατολή έχει πάρει την ανηφόρα και η Δύση την κατηφόρα
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
Κύρια Θέματα

















