Εργαστήριο διαπραγματεύσεων, με θέμα το «Διεθνές Στρατηγικό Marketing», διοργάνωσε ο ΣΕΒ

Εργαστήριο διαπραγματεύσεων, με θέμα το «Διεθνές Στρατηγικό Marketing» διοργάνωσε χθες Πέμπτη ο ΣΕΒ στο πλαίσιο του προγράμματος Export Ready Master,

με στόχο τη βελτίωση της προετοιμασίας των ελληνικών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εξωστρέφειας και στην ανάγκη να ανοίξουν νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές

Οι ομιλητές, εστίασαν τις παρουσιάσεις τους, στους βασικούς άξονες ενός οδικού χάρτη που περιέχει επιτυχημένες στρατηγικές Μάρκετινγκ, τις επιλογές και τις αποφάσεις που καλούνται να υιοθετήσουν στις διεθνείς αγορές, όπως και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν.

Παρουσιάστηκαν επίσης, καλές πρακτικές και παραδείγματα διεθνούς marketing Β2Β (business to business), Β2C (business to consumer) και B2G (business to government). Τονίστηκε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν να κτίσουν την παρουσία τους στις ξένες αγορές, πρέπει να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες των αγορών στις οποίες απευθύνονται, να σχεδιάσουν μίαν ολοκληρωμένη στρατηγική μάρκετινγκ, να αξιοποιούν τα digital εργαλεία, να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό, να έχουν ισχυρή τοπική παρουσία και να μελετούν διαρκώς τις τάσεις και τις ανάγκες τις αγοράς.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος επισήμανε ότι «ένα σημαντικό στοιχείο για τη βελτίωση των εξαγωγών είναι η καλή γνώση των αγορών στις οποίες απευθύνονται και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης στρατηγική μάρκετινγκ. Ο ΣΕΒ θα συνεχίσει να ενισχύει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων με βασικό μοχλό τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, που σηματοδοτούν μια θετική και σταθερή αλλαγή στο παραγωγικό μας πρότυπο».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από την κυρία Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε -Μέλι Αττική», τον κύριο Πάνο Λώλο, Εμπορικό Διευθυντή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στον Τομέα Σωλήνων Χαλκού και τον κ. Νίκο Μαντζαρέα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EXTRACO S.A.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί