Εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης, στην Ιωνίδειο Σχολή

Εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης στην Ιωνίδειο Σχολή,

θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου που δημοπρατήθηκε στις 9 Ιουλίου με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά.

Ο αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. Κυριάκος Σιγαλάκος σε σχετική δήλωση ανέφερε: «Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό ενεργειακά το κτίριο της Ιωνιδείου Σχολής, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες μόνωσης του κελύφους του κτιρίου και εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του λεβητοστασίου».

Ακόμη, προβλέπονται εργασίες ανακαίνισης των δομικών στοιχείων του κτιρίου σε κουφώματα, επιχρίσματα, χρωματισμούς, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά δίκτυα. Τέλος θα γίνει ανακαίνιση-συντήρηση και επισκευή στον αύλειο χώρο.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί εργασίες επισκευών και συντήρησης σε 27 σχολικά κτίρια της πόλης, με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνολικού προϋπολογισμό 946.891,73 ευρώ.

Επίσης, κατά τα έτη 2018-2019 προγραμματίζεται να εκτελεστούν έργα, τα οποία βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης. Συγκεκριμένα: Επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία του Δήμου Πειραιά (προϋπολογισμός 799.745,45 ευρώ), επισκευές και ανακατασκευές αύλειων χώρων σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά (προϋπολογισμός 298.096,00 ευρώ).

Παράλληλα, υλοποιούνται εργασίες αναβάθμισης σχολικών υποδομών από το Τμήμα Σχολικών Κτηρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε του Δήμου Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για εργασίες αναβάθμισης 20 σχολικών υποδομών του Δήμου Πειραιά, προϋπολογισμού 1.227.507,00 ευρώ, καθώς και εργασίες επισκευής και συντήρησης στα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία Πειραιά, προϋπολογισμού 190.348,43 ευρώ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu