όπως εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.
Ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως οι-«κύκλοι μέτρησης» του ΔΕΔΔΗΕ είναι σταθεροί κάθε τετράμηνο ή κάθε οκτάμηνο σε απομακρυσμένες περιοχές, υπάρχει η δυνατότητα να επιμεριστεί σε μέση ημερήσια κατανάλωση.
«Οπότε, εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί λοιπόν στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος», τόνισε ο υπουργός.
Σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος το χειμώνα, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως βάζει το χέρι του στη φωτιά πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος. Ανέφερε ως παράδειγμα την πλωτή δεξαμενή που τοποθετήθηκε στη Ρεβυθούσα για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε φυσικό αέριο. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ενεργειακός πόλεμος, με τη Ρωσία να εργαλειοποιεί την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο.
Για τα χρέη των πολιτών προς τις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός τόνισε πως τόσο η ΔΕΗ όσο και οι ιδιώτες πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις και πως η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα «έξυπνα σπίτια» με τις «έξυπνες συσκευές» είναι η… νέα κανονικότητα στην Κίνα
- Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια στην παλιά Κρήτη
- Ανησυχητικά λόγια για τα πυρηνικά όπλα και την ΕΕ – Ρώσος πολιτικός επιστήμων δίνει νέα εκδοχή
- Με κατανυκτικό τρόπο εορτάζεται η «Λαμπρή» στην Ζάκυνθο
- 42χρονος στη Νίκαια συνελήφθη για απάτες άνω των 376.000 ευρώ
- Νέα ευρήματα στην Πεδιάδα των (γιγάντιων) Δοχείων στο Λάος – Το μυστήριο παραμένει άλυτο επί αιώνες
- Υδραυλικός στην Αυστρία τράβηξε ένα σχοινί… και δείτε τι ανακάλυψε!
- Δύο μέρες… αργίας κήρυξαν οι αρχές στο Ισλαμαμπάντ λόγω «συνομιλιών για το Ιράν»
- Τραμπ: Αν δεν τηρηθεί η εκειχερία, θα ξεκινήσει το… “πιστολίδι”
- Viral ΒΙΝΤΕΟ: Πώς κατεβαίνουν…όσοι ανέβηκαν τα 7.200 σκαλιά του όρους Τάι στην Κίνα;









