Ενισχύονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα

Ενισχύονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να σημειώσουν μικρή υποχώρηση σε σχέση με χθες. Ενδεικτικά το 10ετές διαπραγματευόταν με απόδοση 4,28% από 4,29% χθες. Το πρακτορείο Reuters συνδέει την άνοδο των ελληνικών ομολόγων με τις ενισχυμένες προσδοκίες που υπάρχουν στην αγορά για την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή […]

Ενισχύονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να σημειώσουν μικρή υποχώρηση σε σχέση με χθες. Ενδεικτικά το 10ετές διαπραγματευόταν με απόδοση 4,28% από 4,29% χθες.

Το πρακτορείο Reuters συνδέει την άνοδο των ελληνικών ομολόγων με τις ενισχυμένες προσδοκίες που υπάρχουν στην αγορά για την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή αύριο. Σημειώνεται πάντως ότι σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας (0,203%).

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα για τρίτη συνεχή ημέρα συγκέντρωσε το 5ετές ομόλογο, με 13 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 4,26% από 4,31% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,20%, να διαμορφωθεί στο 4% από 4,1% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,1430 δολ. από το επίπεδο των 1,1469 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Το ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στην ψηφοφορία στη Μ. Βρετανία επί της συμφωνίας αποχωρήσεως της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένεται η καταψήφιση της συμφωνίας, γεγονός που θα επιφέρει αυξημένη αβεβαιότητα αναφορικά με την εξέλιξη του Brexit.

Ωστόσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η διστακτικότητα που διακρίνει τη Fed προκειμένου να προχωρήσει σε μία επιθετική πολιτική αύξησης των επιτοκίων, διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα για το δολάριο. Ο αντιπρόεδρος της Fed R. Clarida ανέφερε ότι πιθανόν το επιτόκιο αναφοράς να αυξηθεί λιγότερο το 2019 σε σύγκριση με τις δυο αυξήσεις που προεξοφλεί η αγορά.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,117%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,194%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,236%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,308% και τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1424 δολάρια.

photo:pexels.com

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί