ΕΚΑ: Κοροϊδία η αύξηση μισθών που έχει εξαγγελθεί

Για «κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ένωσης Κεντρώων» στη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό στη Βουλή,

 

κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και υποστηρίζει ότι γίνεται συζήτηση για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους. «Αρνούνται τα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι η κατάργηση του νόμου Βρούτση και η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΕΚΑ ζητεί να καταργηθεί άμεσα «ο μνημονιακός νόμος που επιβάλλει την ευχέρεια του εκάστοτε υπουργού να ορίζει τον κατώτατο μισθό», οι μισθοί των εργαζομένων να ορίζονται από την ΕΓΣΣΕ, τις κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ και την ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών.

Τέλος,«απαιτεί» όπως τονίζεται, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, που έφεραν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς των εργαζομένων σε τέτοιο επίπεδο και καλεί τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν και να διεκδικήσουν με τα συνδικάτα τους τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς περιορισμούς, καθώς και την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί