Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας για τις βιομηχανίες και τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά για τα προϊόντα της καθημερινότητας, των οποίων η παραγωγή, προώθηση και συντήρηση εξαρτάται από τις ενεργειακές τιμές!
Είναι ενδεικτικό το εύρημα της έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο το 88% των βιομηχανιών ήλθε αντιμέτωπο με αυξήσεις πάνω από 40% στα τιμολόγια ρεύματος. Το αποτέλεσμα είναι να έχει διογκωθεί από 20% έως 40% το κόστος παραγωγής για περισσότερες από μία στις πέντε επιχειρήσεις.
Στην ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση περαιτέρω αύξησης των τιμών ενέργειας στο επόμενο εξάμηνο, οι επιχειρήσεις του δείγματος προβλέπουν μείωση από 10% έως 20%:
- Στις πωλήσεις: μία στις πέντε επιχειρήσεις (19%)
- Στις εξαγωγές μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (25%)
- Στα κέρδη μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (25%)
Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας, επηρεάζει και τη ρευστότητα των προμηθευτών ρεύματος.
Οι πάροχοι αγοράζουν τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών τους. Το κόστος όμως έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, όπως περιγράφουν στελέχη της αγοράς, αναγκάζονται να διαθέσουν υψηλότερα κεφάλαια για τις συναλλαγές τους στο χρηματιστήριο ενέργειας.
Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ, κάνοντας ολοκληρωτική στάση πληρωμών εδώ και 7 μήνες, ενώ εισπράττουν κανονικά τους λογαριασμούς από τους καταναλωτές.

Όλο αυτό το ντόμινο έχει καθημάξει την καθημερινότητα. «Η ζωή μας έχει φτωχύνει» λένε πολίτες στην κάμερα!
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο, καθώς η χώρα διολισθαίνει στην από-ανάπτυξη και την φτώχεια, προκειμένου να δώσουν «λύση» οι «γύπες» της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















