• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δημοσιογραφικό ταξίδι διοργάνωσε ο ΕΟΤ για την προβολή της Σαμοθράκης στη Ρουμανία

Δημοσιογραφικό ταξίδι διοργάνωσε ο ΕΟΤ για την προβολή της Σαμοθράκης στη Ρουμανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για την προβολή της Σαμοθράκης στην αγορά της Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Σαμοθράκη επισκέφθηκαν από τις 13 έως τις 21 Σεπτεμβρίου δημοσιογράφοι από τα κορυφαία ρουμανικά περιοδικά «National Geographic Traveler» και «Auto-Motor Sport», στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας με την υποστήριξη της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του δήμου Σαμοθράκης και του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού.

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρουμανίας, Γιώργο Σταφυλάκη, περιηγήθηκαν σε όλο το νησί και συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, τη μοναδική γαστρονομία με τα τοπικά προϊόντα, τη μαγεία του αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης και γενικότερα τον πλούτο των εμπειριών που η Σαμοθράκη προσφέρει στους επισκέπτες της.

Το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό «National Geographic Traveler», με αναγνωσιμότητα μεγαλύτερη των 70.000 αναγνωστών, αποτελεί την ποιοτικότερη ταξιδιωτική έκδοση στη Ρουμανία, ενώ έχει και σημαντική απήχηση στους επαγγελματίες του τουρισμού. Οι αναγνώστες του προέρχονται από το ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και ταξιδεύουν περισσότερες φορές και για περισσότερες ημέρες από το μέσο όρο σε κάθε προορισμό που επισκέπτονται. Το «Auto Motor Sport», με αναγνωσιμότητα 130.000 ατόμων, απευθύνεται στους λάτρεις του αυτοκινήτου και είναι κατάλληλο για την προβολή τής Σαμοθράκης στο κοινό που ταξιδεύει οδικώς, το οποίο αποτελεί και τη μεγάλη πλειονότητα των Ρουμάνων επισκεπτών.

photo:pexels