• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δήλωση «βόμβα» από Α.Γεωργιάδη: Όποια τράπεζα ταλαιπωρεί τους πολίτες θα της πάρω τα λεφτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση «βόμβα» από Α.Γεωργιάδη: Όποια τράπεζα ταλαιπωρεί τους πολίτες θα της πάρω τα λεφτά (ΒΙΝΤΕΟ)

adwnis gewrgiadhs trapezes
Στόχος είναι υγιείς επιχειρήσεις είτε μικρές, είτε μεγάλες να μπορέσουν να επιβιώσουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες...

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν κατηγορηματικός πως εάν οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις υγιείς επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ένταξη τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για δάνεια με εγγυήσεις του δημοσίου και ταλαιπωρούν τους πελάτες κωλυσιεργώντας, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακατανομή των κονδυλίων από την μια τράπεζα σε άλλη.

«Οι τράπεζες που πάνε με υπερβολικά κριτήρια και κόβουν υγιείς επιχειρήσεις που δικαιούνται επαφή με αυτό το εργαλείο, το οποίο το έχουν ανάγκη, αυτή την στιγμή, περισσότερο από ποτέ, και με προσχήματα οι υπάλληλοι των τραπεζών δεν τους δίνουν τα χρήματα που δικαιούνται, αυτές οι τράπεζες θα χάσουν λεφτά, θα τους πάρω τα λεφτά και θα τα δώσω σε άλλες τράπεζες που κινούνται γρήγορα. Το έχω προβλέψει στην σύμβαση. Μπορώ να το κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πρόβλεψη που υπάρχει στη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι τράπεζες με το κράτος για το Επενδυτικό Ταμείο, δίνεται το δικαίωμα στο υπουργείο Ανάπτυξης εντός 30 ημερών να εξετάζει την ταχύτητα και των όγκων των εγκρίσεων και των εκταμιεύσεων των δανείων που αφορούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να βαθμολογεί την επίδοση των τραπεζών, με στόχο, όταν εντοπίζει ότι υπάρχουν χαμηλές επιδόσεις, τα κεφάλαια αυτά να ανακατανεμονται και να κατευθύνονται σε άλλες τράπεζες, ώστε να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις.

« Έχουμε καθημερινή εικόνα για το πώς προχωρούν τα δάνεια αυτά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να βάζει εμπόδια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, στόχος είναι υγιείς επιχειρήσεις είτε μικρές, είτε μεγάλες να μπορέσουν να επιβιώσουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες και αυτό η κυβέρνηση θα το εξασφαλίσει με όποιον τρόπο μπορεί με βάση τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις τράπεζες.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις από το 08.48:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •