Διαβάστε την αλήθεια, για την Ενισχυμένη Εποπτεία. Τα Μνημόνια τελείωσαν – Τι έχει αλλάξει για τους πολίτες;

Του Γιώργου Φαρμάκη

Από την Τρόικα πήγαμε στους Θεσμούς και από τους Θεσμούς, πήγαμε στην Ενισχυμένη Εποπτεία.

Τυπικά η Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων (Μνημονίων δηλαδή). Η έξοδος αυτή όμως, δεν φαίνεται να πείθει τους πολίτες, όπως δεν πείθουν τους πολίτες οι προσλήψεις που γίνονται και τα επιδόματα που παίρνουν (κάποιοι).

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, σε προηγούμενό μας άρθρο (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Από τα Μνημόνια βγήκαμε

Τι άλλαξε όμως για τους Έλληνες; Ήρθε η ανάπτυξη; Το ελληνικό νοικοκυριό βλέπει καλύτερες ημέρες;

Σας παραθέτουμε την είδηση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου (Θα ακολουθήσουν, σχόλια του el):

Η πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την προετοιμασία του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Σχόλιο el: Εκθέσεις μας έλεγαν ότι έκαναν και οι Θεσμοί όταν είχαμε Μνημόνιο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση όμως, πλέον έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία (επειδή βγήκαμε από τα Μνημόνια).

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών ενημερώθηκαν για την πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα της Επιτροπής ότι σε κάποιους τομείς η πρόοδος είναι καλή και σε άλλους μικρότερη.

Σύμφωνα με την πηγή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το EWG υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης από την Ελλάδα όλων των δεσμεύσεων που έχει λάβει.

Σχόλιο el: Προσέξτε, μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Νέα στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν ενόψει του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου -ανέφερε η ίδια πηγή- όπου θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα. Σημειώνεται, ότι οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής για τα προσχέδια των προϋπολογισμών όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (EFC), δηλαδή των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών σε επίπεδο ΕΕ.

Σχόλιο el: Ακόμα και χώρες που δεν βρίσκονται υπό επιτήρηση, προφανώς είναι αναγκασμένες να ακολουθούν την κεντρική πολιτική, της ΕΕ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Η ευελιξία που θα έπρεπε να έχουμε αφού έχουμε βγει από τα Μνημόνια, δεν υπάρχει. Επομένως για ποιο λόγο πανηγυρίζει η κυβέρνηση; (καλόπιστο το ερώτημα).

Για ποιο λόγο γίνονται εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας;

Το EWG υπογράμμισε, τη σημασία της τήρησης από την Ελλάδα, όλων των δεσμεύσεων. Δηλαδή τι άλλαξε τώρα που δεν έχουμε Μνημόνια; Και πριν τηρούσαμε τις δεσμεύσεις μας και τώρα. Όταν οι Έλληνες πολίτες ακούνε για δεσμεύσεις και για Ενισχυμένες Εποπτείες, σίγουρα κοιτάνε τις τσέπες τους.

Σίγουρα, η κυβέρνηση μπορεί να μας πει πολλά και διάφορα, αλλά οι πολίτες θα δουν αλλαγές προς το καλύτερο; Λογικό το ερώτημα, διότι οι ειδήσεις που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι.

Μπορείτε να δείτε, σχετικό μας άρθρο (ΕΔΩ)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί