ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ: Η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, για την μείωση, του ΕΝΦΙΑ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, έως και 30%. Δεν βλέπουν όμως όλοι θετικά αυτή την είδηση και θα δείτε παρακάτω γιατί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), έβγαλε μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση, για την είδηση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, έως και 30%.

Διαβάστε τα 3 χαρακτηριστικά (της μείωσης) που έδωσε η ΠΟΜΙΔΑ:

1. Δεν είναι δίκαιη, γιατί θα έπρεπε να αφορά όχι μόνον αυτούς για τους οποίους θεσπίζεται, αλλά όλους τους φορολογούμενους του ΕΝΦΙΑ, και συγκεκριμένα δεν θα έπρεπε να εξαιρούνται ουσιαστικά εκείνοι που σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν το τεράστιο φορολογικό βάρος του ΕΝΦΙΑ.

2. Δεν είναι αναπτυξιακή, γιατί αν στόχος ήταν η ανάπτυξη θα έπρεπε να προσανατολιστεί στη μείωση, αν όχι την κατάργηση, του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, είναι αυτός που αποτρέπει την ανάκαμψη στον οικοδομικό τομέα και την οικονομία γενικότερα.

3. Δεν είναι πραγματική, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι θα “εξαερωθεί” από τις επικείμενες και προγραμματισμένες δύο αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2019 και το 2020.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ!

Λοιπόν; Μήπως δεν είναι και τόση χαρούμενη η σημερινή ημέρα, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων; Εμείς δεν βγάζουμε δικά μας συμπεράσματα, απλά σας παραθέτουμε τα όσα είπε η ΠΟΜΙΔΑ.

Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει, ότι η ΠΟΜΙΔΑ λειτουργεί….αντιπολιτευτικά, οπότε θα πρέπει όλοι να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία, στα λεγόμενά της.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί