Διατηρείται και σήμερα το θετικό κλίμα, στην αγορά ομολόγων

Διατηρείται και σήμερα το θετικό κλίμα στην αγορά ομολόγων, μετά τη χθεσινή άνοδο.

Οι τιμές των περισσότερων τίτλων κινήθηκαν σταεθεροποιητικά με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 4,05%, του 7ετούς στο 3,64%, όσο περίπου και χθες και του 5ετούς στο 3,10.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,04% από 4,02% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,52% να διαμορφωθεί στο 3,52% από 3,48%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ, με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να διαμορφώνεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1728 δολ. από το επίπεδο των 1,1767 δολ που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές κράτησαν σήμερα στάση αναμονής, αναμένοντας στη διάρκεια της ημέρας την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ. To ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει το χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής (υποστηρικτικός της ανάκαμψης).

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,168%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,207%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,265%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,320% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1737 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί