Διατηρείται και σήμερα το αρνητικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων

Διατηρείται και σήμερα το αρνητικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων

παρόλο η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη μεταξύ αγορών-πωλήσεων στην αγορά των ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να ξεπεράσει το 4,5%, απο το 4,3% που κυμαίνονταν χθες.

Στην ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 21 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,52% απο το 4,54% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα η απόδοση έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,51% να διαμορφωθεί στο 3,97% απο 4,03% χθες.

Στην αγορά συνάλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου. Το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1518 δολ. από το επίπεδο των 1,1514 δολ. που έκλεισε αργα χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, παρόλο που ήταν κατώτερα των προσδοκιών δεν διατάραξαν και σήμερα το θετικό κλίμα για το δολάριο. Σημειώνεται πάντως ότι η ανεργία (3,7%)έχει υποχωρήσει στο κατώτερο επίπεδο των τελευταίων 48 ετών.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,154%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,207%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,267%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,317% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1506 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί