Την ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την «έξοδο» απο το Μνημόνιο, απ το λοιμοκαθαρτήριο Λαζαρέτο στην Ιθάκη.
Εκεί στα χρόνια της ενετοκρατίας τα πλοία έμπαιναν σε καραντίνα για 40 ημέρες εξαιτίας του λιμού. Αντίστοιχα, η «καραντίνα» των επενδυτών στην Ελλάδα διαρκεί τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια ( απο το 2015 ) καθώς ο οικονομικός «λοιμός» της χώρας σαπίζει κάθε τι δημιουργικό. Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, παρά μόνο αν δουν απτά πράγματα, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις κλπ. Αντ αυτών βλέπουν ανούσιες επικοινωνιακές εκδηλώσεις.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο 0,20% στις 714,06 μονάδες. Άνοδος 1,19% για την Εθνική Τράπεζα στγα 0,2378 ευρώ. Σε πτώση 0,28% γύρισε η μετοχή της Εurobank στα 0,713 ευρώ. Κέρδη 0,95% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,594 ευρώ. Άνοδος 0,86% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,346 ευρώ. Άνοδος 2,05% για την μετοχή της Ευδαπ στα 5,48 ευρώ. Με οριακή πτώση 0,19% ο ΟΤΕ στα 10,76 ευρώ. Πτώση 0,16% ο ΟΠΑΠ στα 9,28 ευρώ.Άνοδος 0,61% για την ΔΕΗ στα 1,65 ευρώ. Ο τζίρος ανήλθε μόλις στις 916 χιλ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Michael J. Fox σε σπάνια εμφάνιση επαινεί την οικογένειά του που τον υποστηρίζει στη νόσο Πάρκινσον, vid
- Γάζα: Το Ισραήλ χαιρετίζει τις εξελίξεις στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο και Ήπειρο
- Μονιμοποιούνται 423 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
- Μ. Χαρακόπουλος στην Ιορδανική Βουλή: Η Ιορδανία όαση ειρήνης και ασφάλειας στη Μ. Ανατολή
- Η Rosalia έγινε η Ισπανίδα τραγουδίστρια με τις υψηλότερες επιδόσεις στα βρετανικά charts άλμπουμ
- Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην πιο σκοτεινή υπόθεση σε εμβληματικό ρόλο
- Δ. Μιχαηλίδου: «Περισσότεροι οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα “Σπίτι μου 2” με τις αλλαγές στα εισοδηματικά όρια»
- Δύο χαμένα έργα του έφηβου Μπαχ αποκαλύφθηκαν μετά από 320 χρόνια!
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων, θυμίζει εποχή COVID: Έλεγχοι για παραβίαση μέτρων









